Špageti vestern u najavi

  Šta je zajedničko ovim prezimenima: MARECZKO, NIZZOLO, MARCATO, MODOLO, VIVIANI, SBARAGLI, BONIFAZIO, VENTURINI, GUARDINI i BELLETTI?

Svi su biciklisti.

Svi su Italijani.

Svi su sprinteri.

Svi voze #Giro101.

Nekoliko timova nije ni povelo klasične sprintere (SKY, Sunweb, Astana,…) jer su fokusirani na generalni plasman i ne žele da „gube ljude“ na sprintera i bar 2-3 vozača za neki maleni lead out. Kod njih svaki vozač je doveden sa glavnim zadatkom da se pomogne kapitenu u jurišu na podijum.

Međutim, dobar deo ekipa se što zbog objektivnih slabosti, što zbog nekih planiranih ostvarenja, opredelio da ne juri GC, već da se bore za etapne pobede. Prethodnih godina, neki od sprintera su baš lepo profitirali na Giru (Bouhanni na Giro14 sa 3 pobede, Gaviria na Giro17 4 pobede).

Ove godine, čini se da je konkurencija među sprinterima nešto slabija. Uz dužno poštovanje svim navedenim imenima, po individualnim kvalitetima i po timu koji će ga podržati, Viviani ima najveće šanse da osvoji majcu za najboljeg po poenima i najviše etapa (evo mu prve prilike, sad su na 129km do cilja druge etape). Sbaragli je imao dobre nastupe dok je vozio za Datu, sada u Israel Cycling academy ima status prve zvezde i bezrezervnu podršku na „svojoj“ trci, ali iza Vivianija vozi mnogo jača grupa vozača.

Ovo je možda idelna prilika za Maretzka kojeg smo prethodnih sezona vidđali da pobeđuje uglavnom na manjim trkama po dalekom istoku. U izostanku mnogih velikih sprintera i pundhera, ovaj #Giro101 je odlična prilika da ostvari jednu veliku pobedu.

Da Italijanima pomrse račune i zagorčaju sprinterske etape, potrudiće se Sem Bennet (Bora, Irl), Danny Van Poppel (Loto Jumbo, NED) i Drucker (BMC, Lux).

Još 101 km do kraja prve sprinterske etape na ovom Giro, dovoljno vremena da se spreme grickalice, neko pićence i kafa. Uživajte.

Biciklista iz fotelje 🙂

 

Update na kraju:

  1. Viviani
  2. Mareczko
  3. Benett

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *