Biciklista iz fotelje…

Kad već mogu da budem baštovan u papučama, onda vožnja bicikla iz fotelje i nije neka posebna veština. Samo treba znati kad su prenosi na TV, a kad na internetu ima prenosa malih i velikih trka, biti spreman na loše veze, razne spyware, adware i malware upade u komp sa nekih polu-divljih sajtova sa live streamom i znati da se prepoznaju imena vozača izgovorena na nekim jezikolomnim dalekim jezicima (ako Vam se ikad ukaže prilika, poslušajte komentatora koji prenosi trku Le Tour de Langkawi, obično je geo-restricted, ali uz pomoć Hole ili nekog drugog VPN programa, sve se može).

Treba se snalaziti sa WiFi signalom u bašti i plasteniku pa na latopu ili mobilnom odgledati trku u sezoni rasada (kad krene sezona klasika 🙁 ), treba 30 godina ranije mudro odabrati osobe s kojima ćete deliti ivotni prostor gde je TV i koje će imati 100 kila razumevanja za vašu okupaciju dnevne sobe kad krenu Grand Tour trke i koji će strpljivo slušati sve vaše komentare i izlive oduševljenja. Ne razumejući ni reč, naravno.

Ako imate sve to, onda je samo praćenje trka i dešavanja u svetu biciklizma mačji kašalj. Ipak to nije borba protiv mrava, plamenjače, puževa, buba-zlatica, gusenica, smrdljivog Martina, vetra, manjka vode, viška vode, grada, krtica, ptica-štetočina,…

Ako ste došli zbog biciklizma, a zanima Vas i bašta, zdrave stare sorte i zdrava ishrana, potražite me na www.manus.rs ili FB i TW (imate odgovarajuće widgete na svakoj strani).

Ovde ćemo samo da guramo fotelju. Na dva točka.

Srdačan pozdrav

Biciklista iz fotelje.